Eleştiri Ardından Başarı

Eleştiri Ardından Başarı


İleride yazmayı planladığım yazılarımda eleştiri yazılar yazmayı planlıyorum. Herhangi bir şeyler üzerine eleştiri yazılar yazmayı düşünüyorum.
Bir şeyin övgüsü olduğu gibi eleştirisi de olabilir. Eleştiri de aslında herhangi bir konuda iyi ve kötü yönler ele alınır ama genel olarak eleştiri deyince toplum olarak kötü yönler olarak algılıyoruz. Bende bu yönden yazmaya devam edeceğim.
Eleştiri bir işi yapana o işi daha iyi yapmaya teşvik etmek için söylenilen sözlerdir veya metinlerdir diyebiliriz. Mesela ben şu ana kadar yazdığım yazılarımda olsun, blog sitemin tasarımı olsun, yakınlarımın bu konularda herhangi eleştirileri varsa mutlaka söylemelerini istedim ve istemeye devam edeceğim. Eleştiri yapılan yönlerimi göreyim de onları düzeltmek için çabalayayım diye. Eleştiri dediğimiz, hep kötü yönler aslında kötü de diyemeyiz, iyi olmayan yönler diyelim. Eleştirileri hep kötü şeyler olarak algılamak yanlış olur aslında. Eleştiriyi almak bile çok iyi bence. Eleştiriler almak başarmak için bir sebep olabilir belki de.
Tabii eleştiri yapan kişinin de eleştiri yapma üslubu kibar olmalı, nazik olmalı, kabaca olmamalı, aşağılayıcı olmamalı. Eleştiriyi yapan kişinin kötü bir üslubu olursa eleştiri yapılan kişiyi karamsar bir hale düşürebilir. İşte bu yönden de eleştiri yapan kişinin de iyi bir üslup ile eleştirisini dile getirmeli veya metne dökmeli. 
Eleştiri yapan kişinin üslubu ne kadar iyi olursa eleştiriyi alan kişinin o eleştiri aldığı yönünü düzeltmesi, o kadar söz konusudur. Eleştiri, yapıldıktan belli bir süre sonrasında eleştiri yapılan yönün başarılı olmasına neden olabilir. Eleştiriyi doğru olarak alırsak yaptığımız işlerde başarıyı beraberinde getirebiliriz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar