Tabiiki Etkileneceğiz


Tabiiki Etkileneceğiz

TABİİKİ ETKİLENECEĞİZ

İzlediğimiz birçok şeyden etkileniriz psikolojik olarak ya da duygusal olarak. Bu durum izlediğimiz şeye göre değişir tabii. Kimi zaman duygusal diziler, filmler vardır ağlarız, üzülürüz. Filmlerde aşk sahneleri olur etkileniriz, sevdiğimize aynısını yapmak gibi hayaller kurarız. 
Kimi zaman belgesel izleriz. Bilim adamlarını, mucitlerin yaptıkları şeyleri gıpta ederiz. Keşke bende yapsam filan diye. Ama icat edilmiş işte o gösterilen şey.


Benimde izleyip etkilendiğim 3 şey var. Bunlardan ilk olarak Stephen Hawking belgeselleri. Dünyaca ünlü bilim adamı Stephen Hawking. Fizik ve Matematik alanlarında tam bir dahidir. Bu alanlarda çalışan veya çalışmak isteyen (!) kişilerin örnek alması olan kişidir. Bende Hawking'in teorileri üzerinde araştırma yapmaya başladım şöyle azcıktan. Teoriler üzerinde durmak o teorileri çürütebilmek ya da o teoriye gerçeklik payı koymaya sebep olabilir.
İkinci olarak ise John Nash adını vermek isterim. ''Beautiful Mind (Akıl Oyunları)'' adlı filmde John Nash'in hayatı anlatılmakta. Tabii bu isme merak salmam bu filmden başladı. John Nash, ABD'li ''Oyun Kuramı'' teorisinde bulunan sorunları çözen kişi olarak biliniyor. Matematik alanı olduğunu belirtmek isterim. Tabii Nash şizofreni hastası felan oluyor. Bu adam gibi Matematik dehası gibi hayaller. Tabiiki sayısal seçeceğim lise bölümümü. Üniversiteye kendimi akademik olarak hazırlayacağım İnşallah.
Bir diğer olarak da Örümcek Adam elbette. Filmi herkes bilir. Örümcek bir adamı ısırdıktan sonra örümceğin Dna'sı insana geçiyor, insan örümceğin tüm özelliklerini alıyor. Bu da bana ''Canlılarda Gen Değişimi'' adı altında düşündüren ve araştırma yapmak istediğim bir konu olarak da aklıma yatıyor. 
Bu 3 şey hakkında derslerden sonra ciddi anlamda araştırmalar yapmak istiyorum az olsun, çok olsun benim için fark etmez.

Fizik Teorileri Üzerinde Durma
Genel Matematik

Canlılarda Gen Değişimi

Yorumlar

Popüler Yayınlar