Özledik Be Fenerbahçe

Özledik Be Fenerbahçe


Fanatik filan değilim ama bende bir Fenerbahçe taraftarıyım. 6 yaşından sonra öğrendim takım işlerini filan. Bir tanıdığım abi sayesinde Fenerbahçeli olmuştum. Adım da (Oğuz) eski Fenerbahçeli futbolcu Oğuz Çetin'den geliyormuş zaten. Babamın teyzesinin oğlu Oğuz Çetin'i sevdiğinden dolayı adımı Oğuz koymuşlar. Her neyse...

Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük takımı diyebiliriz belki de. 1907 yılından beri birçok başarıya imza atmış bulunmakta. Türkiye'de olsun, Avrupa'da olsun. Lig kupası ve diğer kupa sayısı olsun çok fazla. Maçlardaki istatistikleri harika bir başarıya sahip olduğunu gösteriyor. Ama tüm Fenerbahçeliler olarak en çok özlenilen başarı Avrupa'da ki başarılarımız. 2007'den öncekileri hatırlamıyorum küçük olduğum için ama 2007-2008 UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki Fenerbahçe'yi hatırlayabiliyorum. 

İnter Milan, PSV Eindhoven, CSKA Moskova… Gruplarda alınan galibiyetler sonrası Sevilla maçı. İlk maçı biz yendik, ikinci maçı Sevilla. Hele ikinci maç penaltılara gidince, herkes donup kalmıştı. Tüm Türkiye Volkan Demirel ve diğer oyunculara odaklanmıştı. En son olan Penaltı, Daniel Alves tarafından kullanılıp Volkan Demirel'in kurtarmasıyla Türkiye'de bayram olmuştu. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkmıştı.


Özledik Be Fenerbahçe


Gün geçtikçe Fenerbahçeli insanlar sevinç ve mutluluk içerisindeydi. Çeyrek finalde rakip dünya devlerinden Chelsea idi. Bu gurur hepimizindi. İlk maçta C. Kazım ve Deivid'in golleriyle 2-1 yenmişti Fenerbahçe. Kadıköy'de Fenerbahçe bir tarih daha yazmştı. Fenerbahçe dünya devi Chelsea'yi evinde yıkmıştı. İkinci maçta ise nasip olmadı, Chelsea Fenerbahçe'yi evinde 2-0 yenmişti. 
Bu başarı Fenerbahçe'ye aitti ve Fenerbahçelileri gururlandıran bir başarıydı.


Avrupa'da Fenerbahçe'yi görmeyeli iyi bir zaman doldu. Lakin bizlerde özledik bu ruhu, bu takımı, bu başarıları. Fenerbahçeliler olarak başarıları kutlamayı bizlerde görmeye devam edeceğiz Allah'ın izniyle.

Yorumlar

Popüler Yayınlar