2015'in Son Yazısı: "Güle Güle 2015 !"

Güle Güle 2015


1 yıl daha gidiyor tıpkı saliseler, saniyeler, dakikalar, saatler, günler, haftalar, aylar ve mevsimleri gibi. Hepsini alıp gidiyor. Tıpkı bazı gelmeyen sevdiklerimiz gibi. Aslında bu dünyada zaten her şey geçici, giden şeylerin arkasından sadece güle güle demek yaraşır. Giden geri gelmez. Gelemez. Yenisi gelir. Ve bugün de 2015 gidiyor 2016 geliyor. Tıpkı bu yazıyı yazarken 22:20'nin gidip 22:21'in gelmesi gibi. Bir 365 günün daha sonuna geldik. İnsanlar böyle söylüyor, yeni yılda yeni başlangıç yapacaklarını söylüyorlar. Halbuki hayatın her anı yeni bir başlangıç sayılır. Her salise, her saniye, her dakika, her saat, her gün, ne bileyim her hafta, her ay, her mevsim de yeni bir başlangıçtır ama herkes yeni bir yılı yeni bir başlangıç zanneder. İnsan değer bilmiyor cidden de, insan bencil. Ve bu bencillik her yılda her yeni başlangıçta bu kendi alıkoyamayacaktır. 

Bu kadar zaman yeni bir başlangıç yapma fırsatı varken neden koskoca bir 365 günlük zamanı ele alır insanoğlu? Bazılarının başlangıç sandığı zaman, kimilerinin sonu olabilir mi? Olabilir, ölümün belli zamanı yoktur. Ebedi bir hayatın tadına ne zaman varacağımızın belli zamanı olmadığından kesin olarak konuşmayalım hiç bir zaman. 
Her şey değişecek evet ama insanlar halen aynı kalacak, maalesef. Hayvanlar bile insanlığı öğrenecek lakin bir tek insanlar bilemeyecek insanlığı. İnsana değer vermeyen yine insan olacak. 
2016'da da yeni bir bütün olarak gelecek olan 365 günde de dileğim, herkesin mutlu bir hayatı olması ve insana insan değeri verilmesidir. Herkese mutlu, güzel bir 2016 yılını geçirmesi umudumla...

-Ve hayatta bir fizikçi, bir kimyacı, veya bir matematikçi gibi olmayın. Bir felsefeci ve yahut din kültürü öğretmeni gibi olun. m

HAYATINIZDA HER ŞEYE MÜSADE EDİN.


Yorumlar

  1. Görseli çok güzel seçmişsin :) Yazdıklarına katılıyorum ama değişmesi adına da hala umutluyum :) İyi seneler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, İnşallah tüm güzellikler bu sene bizimle beraber olur :) Size de iyi seneler :)

      Sil
  2. Benzetmeler cuk cuk olmuş ;) Kalemine sağlık!
    Fizikokimya ana branşım iyi oldu, tam bana atıf olmuş ama mesleği rafa kaldıralı çok oldu :)
    Hayatı bir ucundan yakalayıp, tefekkür etmenin tadına diyecek söz yok ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumunuz için:) o zaman hayirlisi olsun mesleginizle ilgili.
      Elbette olamaz da zaten :)

      Sil
  3. Zaman denen şey ne çabuk ilerliyor. Yeni yılda zamanımız berekwtlensin. Ben bir schedule yapacağım başka türlü olmuyor. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su gibi akıp gidiyor... Insallah bereketli olur. En iyisi valla ;)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar